Mηλόπιτα με μυζήθρα (Quark)
Ζύμη
- 125 γρ βούτυρο
- 125 γρ ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλια
- 2 αυγά (τα χωριζουμε)
- Μια πρέζα αλάτι
- 200 γρ Αλεύρι
- 1 κ.σ. μπεικην
Για την κρέμα:
- 500 γρ μυζηθρα (Quark )
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλια
- 150 γρ βούτυρο
- 2 κρόκους αυγού
- 2 άσπραδια αυγού
- 100 γρ κορν φλαουερ
- 1/2 κιλό Μήλα
Για πασπαλισμα:
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 κ.γλ. κανέλα
- Το Βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια , αλάτι, και αυγά, τα χτυπάμε με το μιξερ, να αφρισουν καλά..
- Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, και το ανακατεύουμε, με το μιξερ.
- Σε ένα ταψί 37χ 25 βάζουμε λαδόκολλα , και βάζουμε την ζυμη (Είναι λίγο σφιχτή) με μια σπάτουλα το στρώνουμε να πάει παντού.
- Το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, στους 160 βαθμούς.
- Τώρα βαζουμε τη ( Quark) μυζήθρα, βούτυρο, (λιωμένο) ζάχαρη, βανίλια, και τους κροκους, σε ένα μπολ, και τα χτυπάμε με το μιξερ, σε μία κρέμα.
- Σε ένα άλογο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε στο μίγμα μας. Τώρα βαζουμε το κορν φλαουερ, και το χτυπάμε με το μιξερ, στο νούμερο 1 σιγά.
- Βάζουμε το μειγμα στο ψημένο κέικ, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα δύο, και μετά στα 4, και τα τοποθετούμε όρθια.
- Το βάζουμε στο φούρνο στο 150 βαθμούς για μια ώρα στον αέρα. Αμέσως μόλις το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.