Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλόπιτα με Κράνμπερις και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Εμφανίσιμη και νοστιμότατη μηλόπιτα!

Συστατικά
  • 375 γρ. αλευρι
  • 200 γρ. ζαχαρη
  • 1/2 κ γλ. αλάτι
  • 180 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • 3 κ. σ. Γιαούρτι η sauere Sahne
  • 1 βαλινετα
  • 1 κιλο μηλα γλυκοξυνα
  • 1 φάκελο ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια απο αυτο που βράζουμε
  • 400 μλ. χυμο Μήλο
  • 50-100 γρ Sweet Valley κράμπερις
  • 50 γρ καρυδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κροκο αυγου ανακατεμένο με μερικές σταγόνες γαλα για τη επιφάνεια
  • Αχνη για ντεκόρ
Οδηγίες
  1. Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι, το αλάτι, την βαλινετα , τη μισή ζαχαρη ( 100. Γρ ), γιαούρτι και το παγωμένο βούτυρο , ζυμωνουμε Καλα μεχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζυμη. Την τυλιγουμε σε μεμβράνη και την βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Καθαρίζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε κομματια, τα βαζουμε σε μια λεκάνη ,τα ραντιζουμε με χυμο λεμονι για να μην μαυρίσουν τα αφηνουμε στην άκρη.
  3. Σε ενα μπολακι βαζουμε το ανθος αραβοσιτου και 50 μλ απο τον χυμο Μήλο και το ανακατεύουμε Καλα. Τον υπόλοιπο χυμο Μήλου τον βαζουμε με την υπόλοιπη ζαχαρη ( 100 γρ ) σε μια κατσαρολα να παρει βράση. Ριχνουμε μεσα το ανακατεμένο ανθος αραβοσιτου και αφηνουμε να παρει 2-3 βάσεις και να πήξει, τωρα έχουμε μια κρεμα. Προσθετουμε τα Sweet Valley , την κρεμα αυτήν την ριχνουμε μεσα στα μηλα και τα ανακατεύουμε Καλα και τα , αφηνουμε στην άκρη.
  4. Ανάβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς πάνω κατω η στους 180 αερα ! Παιρνουμε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι την βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε με αλευρι. Βγαζουμε την ζημη απο το ψυγείο και παιρνουμε τα 3/4 ,το αλλο 1/4 το βαζουμε στην άκρη.
  5. Αλευρωνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοιγουμε τα 3/4 της ζυμης σε ενα φυλλο τόσο μεγαλο που να χωράει μεσα στην φόρμα και να παιρνει και λιγο τα πλάγια. Αφου βαλουμε το φυλλο μεσα στην φόρμα, ριχνουμε επανω τα καρυδια. Επανω στα καρυδια ριχνουμε τα μηλα.
  6. Με την υπόλοιπη ζυμη ( το 1/4 ) ανοιγουμε σε φυλλο και κοβουμε σε λωρίδες και τις βαζουμε επανω στα μηλα. Ανακατεύουμε τον κροκο αυγο με λιγο γαλα και αλοιφουμε την επιφάνεια της ζυμης.
  7. Ψήνουμε για 40-60 λεπτά, εμένα στα 50 λεπτα ηταν ετοιμο , ειναι ανάλογα τον φουρνο. Οταν βγάλουμε το γλυκο απο τον φουρνο, αφηνουμε να κρυωσει πολυ Καλα, πασπαλιζουμε με αχνη η αν θελουμε σερβιρουμε με σαντιγι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή