Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μηλόπιτα Καλτσόνε

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμες, γρήγορες κι αρωματικές ατομικές μηλόπιτες !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη (ζύμη Τάρτας)
• 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 200 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
• 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό

• Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
• Φετάκια μήλου
• Βούτυρο σε τρίμματα
• Κανέλα
• Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες




  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί κάνοντας μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
  2. Χωρίζουμε σε κομμάτια τη ζύμη, τόσα όσες και οι ατομικές μας μηλόπιτες.
  3. Επάνω σε ένα κομμάτι μεμβράνης ανοίγουμε το κομμάτι της ζύμης σε φυλλαράκι με τον πλάστη.
  4. Αλείφουμε το μισό φυλλαράκι με τη μαρμελάδα που επιθυμούμε.
  5. Εγώ εδώ έχω βάλει με φρούτα του δάσους.
  6. Ακουμπάμε τα φετάκια του μήλου, τα τρίμματα του βούτυρου και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. (Όποιος το επιθυμεί πιο γλυκό θα μπορούσε να πασπαλίσει και λίγη ζάχαρη άχνη).
  7. Με τη μεμβράνη γυρίζουμε το υπόλοιπο φύλλο και το κολλάμε επάνω στο άλλο.
  8. Με ένα πιρουνάκι πατάμε για να κολλήσει και ταυτόχρονα κάνουμε και σχέδιο.
  9. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τη μηλόπιτα.
  10. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο κάνουμε μία τρυπίτσα για να βγαίνει ο ατμός όταν ψήνεται.
  11. Ψήνουμε στους 200o C μέχρι να ροδίσει, περίπου στα 20 λεπτά.
  12. Σχεδιάζουμε ένα μηλαράκι σε χαρτάκι, το κόβουμε και το τοποθετούμε επάνω στη μηλόπιτα, προσέχοντας να πέσει το κοτσανάκι επάνω την τρυπίτσα που ανοίξαμε για τον ατμό.
  13. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αφαιρούμε προσεχτικά το χαρτάκι για να μας βγει το σχέδιό μας.
  14. Πασπαλίζουμε γύρω γύρω με κανέλα και στολίζουμε με ένα φρέσκο πράσινο φυλλαράκι από τη γλάστρα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη γέμιση και ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες !

Σχόλια
Σχόλιο από golfo , Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
οχι απλα καλη υπεροχη!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2009
105 σκούφους για την παρουσίαση και την απλότητα της συνταγής!!!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τους σκούφους καλεεεεεεεε
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011
Τι όμορφα δοσμένη η συνταγή σου Margo!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011
Ωραία παρουσίαση,μέσα στην απλότητα αυτής της συνταγής!!
Μεταφορά στην κορυφή