Μηλόπιτα γευστική
- 125 βούτυρο
- 125 ζάχαρη
- 3 αυγα μγ. Μ.
- 2 κουταλιές γάλα
- 1 βανίλια
- λίγο λεμόνι
- Λίγο αλάτι (στη μύτη του μαχαιριου)
- 200 γρ. Αλεύρι
- 2 κοφτά κγ. Μπεικην
- 750 γρ μήλα
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και αυγά να αφρατέψει και βάζουμε χτυπώντας λεμόνι, αλάτι στο τέλος το αλεύρι με το Μπέικιν.
- Σε μία φόρμα 26 αρα, βάζουμε βούτυρο το πασπαλίζετε με αλεύρι και βάζουμε την ζύμη.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 2, βγάζοντας τα κουκούτσια και τα χαρακώνουμε από πάνω και τα βάζουμε γύρω γύρω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°για 45 λεπτά σε αντιστάσεις.
- Αν έχετε ζελέ βερίκοκο, αραιώνετε 2 κουταλια με 1 κουτάλι νερό, το ζεσταίνετε στα μικροκυμάτα και το περνάτε με πινέλο στην επιφάνεια, όταν είναι ακόμα ζεστό για να γυαλίσει.