Μεθυσμένα
- 2 ποτηρια καλαμποκελαιο
- 1 ποτηρι μπύρα
- 1 ποτηρι καρυδα
- 1 ποτηρια καρυδια
- κανελα-γαρυφαλο
- ξυσμα πορτοκαλιού
- 1 κγ μπεικιν
- αλεύρι οσο πάρει
- καρυδα για πασπάλισμα (περιπου 150 γρ)
ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 ποτηρια ζαχαρη
- 3 ποτηρια νερο
- 1 ξυλο κανελα
- λιγο χυμο λεμονιου
- 1 βανιλια
- Ριχνουμε σε μια λεκανη τα 6 πρωτα υλικά και ανακατευουμε.
- Συνεχιζουμε με το αλευρι και το μπέικιν και κανουμε μια ζυμη μαλακη, για να μην κολλαει στα χερια, κανουμε μπαλίτσες και αραδιαζουμε σε ελαφρως βουτυρωμένο ταψι....
- Ψηνουμε μέχρι να ροδισουν ελαφρα στους 180 βαθμους....
- Βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτά και το ριχνουμε στα κρυα γλυκακια μας....
- Αφου πιουν το σιρόπι και κρυώσουν, τα κυλαμε σε μπόλικη καρύδα