Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελωμένα σύκα

recipe image
Προστέθηκε απόΑλεξάνδρα, Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μαζί με το βερίκοκο και το βύσσινο το πιο αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά σύκα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γλυκόζη(προαιρετικά)

 

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα σύκα.Τα αραδειάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα σε σειρές και σκεπάζουμε την κάθε σειρά με ζάχαρη.Τα αφήνουμε έτσι όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
  3. Πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τη γλυκόζη.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ενώ είναι ακόμη ζεστό το αδειάζουμε σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με καινούργια καπάκια.
  5. Γυρνάμε τα βάζα κατα διαστήματα πάνω κάτω μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εγω δεν αφήνω τα σύκα με τη ζάχαρη μέχρι την επόμενη μέρα τα φτιάχνω  αμέσως και δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφόρα.
  • Επίσης δεν χρησιμοποιώ ποτέ γλυκόζη σε κανένα απο τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
  • Εδω δίνω την συνταγή όπως είναι ,ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Έχω 2 απορίες, τα σύκα πρέπει να είναι άγουρα ή γινωμένα , το λέω για να μη λιώσουν στο βράσιμο που είναι περίπου πόση ώρα; Η ζάχαρη είναι τόση και δεν βγαίνει πολύ γλυκό; Μου το ζήτησαν να τους το φτιάξω και χρειάζομαι λεπτομέρειες. Ευχαριστώ.
Σχόλιο από Αννα , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Να σαι καλα Αλεξανδρα.Αυτο το γλυκακι το εφτιαχνε ο παππους μου καθε καλοκαιρι και τρελενομασταν οταν το τρωγαμε.Μαλιστα εβαζε μεσα και μεγαλα κομματια καρυδι,εκει να δεις "οργιο" γευσεως και νοστιμιας.Ειναι τελειο γλυκακι.
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
Τα σύκα Ηλιάννα μου πρέπει να είναι ώριμα.Αν είναι και λίγο παραπάνω (ώριμα)δεν πειράζει απλός δεν θα κρατήσουν το σχήμα τους όπως τα άλλα μετά το βράσιμο.Τη ζάχαρη και βέβαια μπορείς να την ελατώσεις κάντειν 11/2 του κιλού όπως λέει και η Δάφνη.Εχαρτάτε και από τα σύκα, την ποικιλία κάποια είναι πιο γλυκά κάποια λιγότερο.Το πόση ώρα βράζεις το γλυκό για να πω την αλήθεια δεν το έχω χρονομετρήσει.Τώρα πια το καταλαβαίνω με το μάτι.Πάνω κάτω όση ώρα χρειάζονται και τα άλλα γλυκά του κουταλιού.Είναι τέλειο!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλεξανδρα, οτι γινονται και ετσι τα συκα γλυκο δεν το ηξερα, σ ευχαριστω .Αμβροσια θα ειναι...

Λεμονακι να μην βαλω προς το τελος ?Οπως βαζουμε στα αλλα γλυκα του κουταλιου ?
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
Εγώ Ντίνα μου δε βάζω τίποτα άλλο εκτός από αυτά που γράφω.Ούτε λεμόνι.Αν εσύ θέλεις να βάλεις δε νομίζω να χαλάσει και ο κόσμος.Αλλά εγώ δε βάζω τίποτα.Αν το δοκιμάσεις δε θα σου αρέσει κανένα άλλο.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
Ρωτάω ,γιατι εγω θα την κάνω χωρις γλυκόζη και λεω μήπως θα έπρεπε σαν συντηρητικό .Ωστοσο η γλυκοζη δινει καιμια ωραια γυαλάδα ,που αν δεν την βαλουμε κανει την ιδια δουλεια το λεμονι .Εγω τωρα μιλαω βασει των αλλων γλυκων του κουταλιου .Εδω εισαι εσυ ο μαστορας .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
Μη βάλεις τίποτα.θα δεις ότι θα γίνει πολύ καλό!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ετσι το κάνω και εγώ το γλυκό και άν πολτοποιήσετε τα σύκα στο τέλος έχετε μια καταπληκτική μαρμελάδα!!!!!!!!!!
(τα κατάφερα να σχολιάσω........)
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009
Πράγματι και εγώ δεν έβαλα ούτε γλυκόζη ,ούτε λεμόνι και έγινε τέλειο!!!
Γρήγορο και εύκολο γλυκό κουταλιού,φθάνει να έχετε όμορφα σύκα γινομένα αλλά σκληρά
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλεξανδρα μου αυτη η μαρμελαδα μου αρεση πολυ αλλα εδω δεν εχουμε συκιες πουλανε τα συκα με το κμματι
και το ενα συκο εχει γυρω στα 20 εως 40 λεπτα
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009
Βησαρία μου χαίρομαι που δοκίμασες τη συνταγή μου και κυρίως χαίρομαι που σου άρεσε.Εμεις εδώ έχου συκιά στο σπίτι και κάθε χρόνο φτιάχνω μεγάλες ποσότητες.Το λατρεύουμε!!!!!Βιάνκα μου κρίμα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις πόσο νόστιμο είναι αυτό το γλυκό του κουταλιού.Αν ήσουν πιο κοντα θα μπορούσα να σου δώσω ένα σωρό ,τι κρίμα ....
Μεταφορά στην κορυφή