Μελιτζανοσαλάτα αλλιώτικη
- 5 μεγάλες μελιτζάνες.
- 200 γραμμάρια ταχίνι.
- 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι.
- 5 σκελίδες σκόρδο.
- 3 κουταλιές ξύδι η χυμό ενός λεμονιού.
- Αλάτι.
- Τσιμπάμε με το πηρούνι τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε. Τις βρέχουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
- Χτυπάμε το σκόρδο με το αλάτι, βάζουμε το ταχίνι ,μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και το δουλεύουμε σιγά-σιγά ,προσθέτουμε και τις μελιτζάνες ψιλοκομμένες το αλάτι και το ξύδι.