Mελιτζανόπιτα με κιμά
- 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι
- 4 μελιτζάνες σε φέτες
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίστιο ή κοτόπουλου
- 1 φλ/ νι μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα (προαιρ.)
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- Μισό κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
- Μαϊντανός ψιλ/νος
- 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
- Αλάτι πιπέρι
- 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ
- 1 κρόκος + λίγο γάλα για το άλειμμα

- Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω περίπου μισή ώρα. Στην συνέχεια τις ξεπλένω σε μπόλικο νερό, τις στύβω και τις ψήνω αλείφοντάς τες με λίγο λάδι στο γκριλ της κουζίνας ή στο τηγάνι ψηστιέρα. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να τις τηγανίσει, αλλά το φαγητό θα είναι πιο «βαρύ».
- Φτιάχνω τη μπεσαμέλ με 1 κ.σ. βούτυρο ή 3 κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. αλέυρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα και μόλις ψηθεί λίγο ρίχνω 1 κούπα γάλα και ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα. Μόλις πήξει το κατεβάζω και το αφήνω στην άκρη.
- Σε τηγάνι σοτάρω τον κιμά με το λάδι.
- Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και αφήνω για λίγο να τραβήξει τα υγρά.
- Προσθέτω το μπαχάρι, την ντομάτα, αλάτι ( με προσοχή), πιπέρι, μαϊντανό και αφήνω για κανένα 10λεπτο να ψηθεί το μείγμα του κιμά
- Στη συνέχεια ανακατεύω τη μπεσαμέλ στον κιμά.







Αν αντι μπεσαμελ βάλω κάποιο τυρί ?Τι λες ?
Φυσικά και εχει τυράκι μέσα, αλλά θα μπορούσες να βάλει αντί για αυγά και κρέμα και ανθότυρο αρκετό για να επιτύχεις τη σύνδεση των υλικών.
Δάφνη, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Κάτι που μού πετυχαινει το προτείνω!!!