Μελιτζάνες ιμάμ.
- 10 μελιτζάνες αργείτικες
- 5 μεγάλα κρεμμύδια.
- 6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.
- 1 κόυπα λάδι.
- 6 ώριμες ντομάτες σε κομματάκια.
- Μισό ματσάκι μαϊντανό.
- Αλάτι . Πιπέρι.
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη.
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες απο την φλούδα.
- Σχίζουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σταυρωτά και προσέχουμε να μην τις χωρίσουμε στα τέσσερα. Δημιουργούμε τέσσερα ανοίγματα. Τις βάζουμε σε λεκάνη με λίγο νερό κι αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα.
- Τις ξεπλένουμε,και τις στύβουμε καλά. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι,να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε σένα πυρέξ.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ τον μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και την ζάχαρη. Βράζουμε τη σάλτσα 15 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την σάλτσα στις σχισμές και με την βοήθεια ενός κουταλιού. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε. Ψήνουμε 1 ώρα στους 200 με σκεπασμένο το πυρέξ το πρώτο μισάωρο.
- Πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Αν χρειαστεί νερό,προσθέτουμε βραστό,στην άκρη του ταψιού κι όχι επάνω στις μελιτζάνες και ανακινούμε ελαφρά.
Εβαλα φέτα τριμμένη απάνω,{οι μελιτζάνες μου δεν ήταν και τόοσο καλές:((