Mελιτζάνες γεμιστές

Ένα πολύ εμφανίσιμο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για μπουφέ . Μπορείς να γίνει ακόμα και με περισσεύματα κρέατος κοκκινιστού .
- ½ κιλό κρέας κοκκινιστό , κλασσική συνταγή
- 2 μελιτζάνες φλάσκες ή περισσότερες ανάλογα τα άτομα κομμένες στη μέση
- Λάδι
- Αλάτι , πιπέρι
- Φέτα ή παρμεζάνα σε κομμάτια ή τριμμένη
- Βάζουμε τις κομμένες μελιτζάνες , αφού τις χαράξουμε εσωτερικά , σε ταψί , λαδώνουμε , αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν .
- Σε πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα από το κοκκινιστό μας και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες .
- Γεμίζουμε την επιφάνεια της κάθε μισής μελιτζάνας με ψιλοκομμένο κρέας που έχουμε ανακατέψει στη σάλτσα μας .
- Ραντίζουμε με φέτα ή παρμεζάνα τις μελιτζάνες μας και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200ο για λίγη ώρα να λιώσει ή να ροδίσει το τυρί .
- Προτιμάμε τη συνταγή αυτή με φέτα , γιατί το κάνει πιο πικάντικο .
- Με ένα κοκκινιστό που θα φτιάξουμε ή και με περίσσευμα κοκκινιστού , μπορούμε να κάνουμε αρκετά φαγητά καθώς και μοσχάρι με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης που σας έχω ήδη δώσει τη συνταγή .
- Mπορούμε επίσης αντί να τις ψήσουμε , να τις τηγανίσουμε . Πρώτα όμως τις βάζουμε σε αλατόνερο για καμιά ώρα , τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε .
Μπραβο.Σήμερα κιόλας θα το κανω... !
Και να πω επίσης, ότι κόβω μερικές φλούδες μελιτζάνας από έξω με το μαχαίρι που καθαρίζουμε πατάτες, για να μπορεί η μελιτζάνα να στέκεται ωραία στο ταψί και στο πιάτο.
Μπραβο κοριτσια ...και στις δυο αναφερομαι φυσικα...