Μελαχρινή με κρέμα και γλάσο σοκολάτας
2 1 / 2 κουπες χοντροκομμένα καρύδια αλεσμένα
2 κουπες ζάχαρη
7 αυγά χωριστά από τά απραδια
1 κ γ μπεκιν
1 φλιτζανακι του καφε κονιάκ
για το Σιρόπι
2 κουπες ζάχαρη
1 1 / 2 κουπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλα
φλουδα απο λεμονι η πορτοκαλι
Για τη Κρέμα
2 φακελακια ανθος αραβοσιτου γιωτης με γευση βανίλια ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΜΕ
1 λιτρο Γάλα
1 κουπα ζάχαρη
1 βανιλια
Επικάλυψη Σοκολάτας
250 γρ κρέμα γαλακτος
400 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
1 κουταλάκι σκονη νες καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και Κανουμε το παντεσπανι. Ανακατευουμε Τα καρύδια με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπαμε τα ασπράδια με 1 κουπα ζάχαρη και 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού μέχρι να σφίξουν.
Χτυπαμε τους Κρόκους αυγών με 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να είναι ενα χρωμα ανοικτό κίτρινο και ριχνουμε το κονιακ. Προσθέστε τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και απαλα, και σιγά-σιγά προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι αυγού,ανακατευουμε ελαφρα. Βουτυρωνουμε ένα ταψί καπου στους 30-33 ποντους, ριχνουμε το μειγμα μεσα και ψυνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C 40 λεπτά .Βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτά και όταν ψηθεί το παντεσπανι το ποτιζουμε με το σιρόπι
Κανουμε την κρέμα
Με τα υλικα κανουμε μια κρεμα οπως λεη η συσκευασια στα φακελακια. Την απλωνουμε στο κρυο ποτισμενο παντεσπανι.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεστενουμε ολα τα υλικα μαζί και απλωνουμε πανω στην κρεμα. Αφηνουμε να κρυωση η κρεμα και σερβιρουμε