Μαρόν γλασέ
-
1 κιλό κάστανα
-
1620 γραμμάρια ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
-
χυμό από ένα λεμόνι
-
λίγο αλάτι
-
Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με λίγο αλατάκι.
-
Δεν τα παραβράζουμε.
-
Αφαιρούμε την φλούδα.
-
Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
-
Τοποθετούμε μέσα τα κάστανα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
-
Τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.
-
Τα ξαναβράζουμε για 3 με 5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι.
-
Βγάζουμε με προσοχή τα κάστανα, (χωρίς να τα τρυπήσουμε)
-
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει ρίχνοντας τον χυμό του λεμονιού.
-
Αφού δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα μέσα και τα αφήνουμε πάλι για όλο το βράδυ.
-
Την επομένη βγάζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
-
Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή τα αφήνουμε σαν γλυκό.
Παρόμοια συνταγή: Γλυκό Κάστανο