Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μαρόν γλασέ

recipe image
Προστέθηκε απόErmioni, Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1620 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με λίγο αλατάκι.
  2. Δεν τα παραβράζουμε.
  3. Αφαιρούμε την φλούδα.
  4. Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
  5. Τοποθετούμε μέσα τα κάστανα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
  6. Τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.
  7. Τα ξαναβράζουμε για 3 με 5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι.
  8. Βγάζουμε με προσοχή τα κάστανα, (χωρίς να τα τρυπήσουμε)
  9. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει ρίχνοντας τον χυμό του λεμονιού.
  10. Αφού δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα μέσα και τα αφήνουμε πάλι για όλο το βράδυ.
  11. Την επομένη βγάζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  12. Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή τα αφήνουμε σαν γλυκό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή:  Γλυκό Κάστανο

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή