Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μαρμελάδα φράουλα με ραβέντι

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια υπέροχη μαρμελάδα!
Συστατικά
  • 2 κιλα φραουλα
  • 500 γρ ραβεντι
  • χυμος απο μισο λεμονι
  • βανιλια,
  • Οσα κιλα φρουτο εχετε,τόσο θα υπολογισετε για την ζαχαρη σας, η ζαχαρη θα είναι  με πικτινη,  σε μας εδω λεγεται Gelier zucker,Θα το βρειτε στο LIDL
Οδηγίες
  1. Βαζουμε τη φραουλα και την περναμε απο το μιξερ  και την  κανουμε πουρε,το ιδιο και τα Ραβεντι,αφου τα εχουμε καθαρισει  και έχουμε  βγαλει  την φλουδα τους και τα κοβουμε σε μικρα κομματια.
  2. Ολα μαζι τα αφηνουμε να παρουν μια βραση,και τα ανακατεβουμε συνεχως,και τους ριχνουμε την ζαχαρη για να σφιξει.
  3. Τα αφηνουμε για 4 λεπτα να βρασουν και κάνουμε δοκιμή να δούμε αν είναι έτοιμη. Βάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι . αφήνουμε να κρυώσει και βλέπουμε πόσο πητκή είναι.
  4. Μετα τα βαζουμε στα βαζακια μας που εχουμε αποστηρώσει, τα κλεινουμε και τα αναποδογυριζουμε να βγη ο αερας. Έτσι τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σχόλια
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Nομιζω στην ελλαδα δεν υπαρχει,το ραβεντι,αλλα μπορουμε να βαλουμε οτι αλλο τεριαζη με τα φραουλα!!!,Η ζαχαρη για την μαρμελαδα ειναι,2 κιλα φρουτα,ενα ζαχαρη.Δηλαδη 500 γραμαρια !δεν βαζουμε κανονηκη ζαχαρη μεσα.θα ειναι ολι πικτηνι,και μετα απο 4 λεπτα γρασημο, κανουμε μια δοκιμη σε πιατακη το αφηνουμε να κριοση και οταν κανη σακουλα ειναι ετημη!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Με αυτη την ζαχαρη γινετε γρηγορα η μαρμαλεδα μας,δηλαδη σε λιγα λεπτα ειναι ετοιμη δεν χρειαζετε να βραση πολυ και ετσι μενει ολο το αρωμα του φρουτου !μπραβο πολυ ωραια σου εγεινε στο χρωμα και στην γευση το ξερω γιατι το φτιαχνουμε καθε χρονο οταν βγαινουν τα φρουτα αυτα!νασε καλλα ..
Μεταφορά στην κορυφή