Μαρίδα στο τηγάνι με κρεμμύδια

Oι μαριδούλες μας τηγανιτές με διαφορετικό τρόπο, γίνονται γευστικές !Μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλα ψαράκια μικρά με τον ίδιο τρόπο π.χ.αθερίνα!!
- 1 κιλό μαριδάκι ή αθερίνα,
- 2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες,
- σκόρδο (προαιρετικά),
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη,
- μαϊντανό ,
- αλεύρι.
- Καθαρίζουμε,πλένουμε πολύ καλά τα ψαράκια,εγώ τα αφήνω 15'σε νερό με ξύδι και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ μαζί με τη ρίγανη και αλευρώνουμε τις μαρίδες.
- Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να ζεσταθεί,τοποθετούμε κοντά κοντά τα ψαράκια,απάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τον μαϊντανό.
- Μόλις ψηθούν από κάτω,ελέγχουμε με ένα πιρούνι,παίρνουμε ένα πιάτο και τα γυρίζουμε όλα μαζί από την άλλη πλευρά όπως κάνουμε την ομελέτα!
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθούν από την πλευρά με το κρεμμύδι προσέχοντας να μην μας μαυρίσει!
- Σερβίρουμε ζεστά τις μαριδούλες μας με σαλάτα εποχής.
Τον μαϊντανό και τη ρίγανη τα πρόσθεσα εγώ γιατί δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα ψάρια!Η συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο και την Εύη Βουτσινά!!