Mαργαρίτα ψωμάκι
- 2 φλ.τσαγιου γαλα χλιαρο
- 1 αυγο
- 80 γρ βουτυρο
- 2 κουτ.σουπας ζαχαρη
- 1 κουτ.γλυκου αλατι
- 25 γρ.μαγια
- 600-700 γρ αλευρι αναλογα με το αλευρι,η ζυμη πρεπει να ειναι αφρατη
- σουσαμι
- Ετοιμαζουμε το προζυμι μας με το μισο γαλα,τη ζαχαρη και τη νωπη μαγια μας.
- Μολις φουσκωσει το προζυμι το ριχνουμε μεσα στα υπολοιπα υλικα μας.
- Σκεπαζουμε σε ζεστο μερος μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο
- Χωριζουμε σε μπαλακια και τα τοποθετουμε κυκλικα στο ταψι μας καθως και ενα στο κεντρο
- Προσεχουμε να εχουν αποσταση μεταξυ τους διοτι θα φουσκωσουν
- Αφηνουμε τις μαργαριτες μας σε ζεστο μερος να φουσκωσουν
- Αλειφουμε με ζαχαρονερο και πασπαλιζουμε με σουσαμι
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους για 30-35 λεπτα μεχρι να ροδισουν
- Εαν θελουμε κανουμε την μιση δοση για μια μαργαριτα