Μαρέγκες
- 3 ασπράδια αυγών,
- 100 γραμμάρια ζάχαρη,
- 100 γραμμάρια άχνη .
- Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Λαδόκολλα.
- Χτυπάμε σε μεταλλικό μπόλ τα ασπράδια ,ρίχνουμε σαν βροχή την ζάχαρη ,μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά και βάζουμε με το κουτάλι αραιά σε ταψί με λαδόκολλα κουταλιές.
- Ψήνουμε 1 ώρα και 15 λεπτά σε 90 βαθμούς. Μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν στον φούρνο για 1 ώρα ακόμη με μισάνοιχτο το καπάκι του φούρνου. Πρέπει να ξεκολλάνε από το λαδόχαρτο.
- Αν τις θέλουμε χρωματιστές προσθέτουμε λίγες σταγόνες στην άχνη πριν την βάλουμε στην μαρέγκα.
Για την άχνη την γυρίζουμε λίγη ώρα στο μούλτι να ανακατευτεί καλά το χρώμα ,την βάζουμε για λίγα λεπτά σε χλιαρό φούρνο να στεγνώσει ,και αφού κρυώσει την προσθέτουμε στην μαρέγκα.
Η συνταγή του Νίκου Βασιλειάδη.