Μανταρινάτο
Για το κέικ
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 της κούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλη κούπα φάντα
- 1 φλιντάνι ζάχαρη
Για την επικάλυψη
- 2 δόσεις ζελέ για τούρτες
- 5 μικρές κονσέρβες μανταρίνια
- 2 κρέμες γάλακτος 30%
- 400 γρ γιαούρτι στραγγιστο
- 1 δόση στερεωτικό για σαντιγύ ή 4 κ.σ. βανίλια που δε θέλει βράσιμο
- κανέλλα για το πασπάλισμα.
- Χτυπαμε τα υλικα για το κέικ όλα μαζι και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μανταρίνια και τα στρώνουμε στο κρύο κέικ.
- Ανακατεύουμε το ζουμί από τα μανταρίνια με το ζελέ, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Οταν αρχίζει να πήζει το βγάζουμε απο τη φωτιά και με ένα κουτάλι καλύπτουμε τα μανταρίνια.
- Βάζουμε σε μπωλ το γιαούρτι και το χτυπάμε με την κρέμα και το στερεωτικό ή τη βανίλια. Το στρώνουμε πάνω στα μανταρίνια και το ζελέ. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα.




