Mανιτάρια στιφάδο
- Μισό κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
- 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες όχι λεπτές
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί όπως μαυροδάφνη
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μπαχάρι , 2 δάφνες και λίγο φρ . Δεντρολίβανο
- Μισή κούπα λάδι
- Ζεσταίνω καλά το τηγάνι και ρίχνω τα μανιτάρια μου και στη συνέχεια τα κρεμμύδια με το σκόρδο για να μαραθούν 4-5 λεπτά .
- Στη συνέχεια προσθέτω το λάδι και τα σοτάρω για λίγο .
- Προσθέτω τα μπαχαρικά και το δεντρολίβανο και σβήνω με το κρασί .
- Σε 2 λεπτά προσθέτω τον πελτέ και αφήνω το φαγητό μου περίπου 20 λεπτά να ψηθεί . Κατά διαστήματα προσθέτω ζεστό νεράκι , αν χρειάζεται .
- Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με λίγο ζουμί .
- Μπορείτε να ζεστάνετε το τηγάνι με το λάδι και μετά να ρίξετε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο . Το φαγητό θα γίνει μυρωδάτο , αλλά λιγότερο υγιεινό .
- Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρά κρεμμυδάκια , κοκκάρια για στιφάδο , αντί των μεγάλων .
- Όταν τα κρεμμύδια είναι κοκκάρια και τα μανιτάρια ολόκληρα , θέλει περισσότερο ψήσιμο το φαγητό μας .
Ευχαριστούμε για την ωραια συνταγη σου