Μαλεμπί Κομοτηνής
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- 1 ποτηρι νισεστε,
- 7 ποτηρια νερο,
- 1 ποτηρι ζαχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 ποτηρια ζαχαρη,
- 1 1/2 νερο,
- 3-4 κουταλιες ροδονερο,
- λιγες σταγονες λεμονι,
- 2 σταγονες κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστκιης η βυσσιναδα
- (βραζουμε μεχρι να δεσει καλα και περιχυνουμε το μαλεμπι κρυο κρυο)
Βραζουμε ολα μαζι τα υλικά για την κρέμα μεχρι να πηξει καλα.
Το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει καλα και να κοβετε με το μαχαιρι, εαν θελουμε το βαζουμε σε ατομικα μπολακια
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, μεχρι να δεσει καλα και περιχυνουμε το μαλεμπι κρυο κρυο.