Μακαρονόπιτα
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 250 γρ ζαμπον γαλοπουλας η κοτας
- 400 γρ μανιταρια φρεσκα
- 1/2 ματσο Μαϊντανό
- Λαδι
- 8 φυλλα κρουστας
- 500 γρ μακαρονια Πένες
- 5 αυγα
- 250 γρ. γαλα
- Αλατι, Πιπερι
- 250 γρ τυρι τριμενο ( Εμενταλ )
- Σ' ενα τηγανι, βαζουμε το λαδι και το κρεμμυδι ,το τσιγαριζουμε λιγο εως οτου μαραθεί, ριχνουμε και το ζαμπον, μετα τα μανιταρια κομμενα, και τον μαϊντανό, ολα μαζι να μαραθουν λιγο.
- Πιπερώνουμε και αλατιζουμε.
- Όταν κρυωσουν ριχνουμε τα 4 αυγα, το τυρι και το γαλα.
- Βραζουμε τα Μακαρονια ( Αλ ντέντε ) και τα προσθετουμε στο τιγάνι με την γεμιση
- Σε μια στρογγιλή φόρμα με στεφανι, βαζουμε τα 6 φυλλα ενα-ενα λαδωνοντας.
- Ριχνουμε την γεμιση και σκεπαζουμε πρωτα με τα φυλλα που εξεχουν και μετα με τα 2 φύλλα.
- Τα σκεπαζουμε καλά βαζοντας τα φύλλα προς τα μέσα
- Ανακατεύουμε 1 αυγο με λιγο γαλα και με ενα πινέλο αλείφουμε την επιφανεια της πιτας.
- Ψήνουμε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας
- Όταν κρυώσει καλά, βγάζουμε το στεφάνι και κοβουμε την πιτα μας ( οπως κοβουμε το γλυκό )





Θα είχα ενα τέλειο πιάτο σήμερα για την παρέα που βλέπει ποδόσφαιρο απόψε .
