Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μακαρόνια Σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Απίθανα ατομικά σουφλεδάκια μακαρονιών!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 μερίδες
  • 100 γρ μακαρονια ταλιατελε, ειναι τα λιγο πλατιά
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε κυβακια κομμένο
  • 250 γρ πιπεριες πράσινες, κίτρινες, κόκκινες σε λωρίδες κομμένες
  • 2 κ σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη η βάλτε ξερή αν δεν έχετε

Για το σουφλε Soufflé

  • 40 γρ βουτυρο
  • 20 γρ αλεύρι
  • 325 μλ γαλα
  • 50 γρ παρμεζανα τριμμένη
  • 4 αυγα ξεχωριστά
  • Λιγο βουτυρο και παξιμάδι τριμμένο για τα φορμάκια
Οδηγίες
  1. Βραζουμε με αλατισμένο νερο τα μακαρονια για 3-5 λεπτα, Τα στραγγιζουμε και τα χοντρόκοβουμε.
  2. Βαζουμε το λαδι σε τηγάνι και σωταρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτα ,Την ρίγανη ριχνουμε και τις πιπεριες. Σκεπαζουμε με καπάκι και κατεβαζουμε τη φωτια αφηνουμε για 10 λεπτα Και το παίρνουμε απο την φωτια μετά.
  3. Ανάβουμε τον φουρνο στους 200°Βαθμούς αντιστασεις. Παίρνουμε 2-3 φορμάκια που να χωράνε 400 μλ και τα βουτυρωνουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι.
  4. Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρέγκα και βαζουμε στο ψυγείο.
  5. Βαζουμε τα 40 γρ βουτυρο να ζεσταθεί. Ριχνουμε το αλευρι ,λιγο αλατι, πιπερι ,
  6. Ανακατεύουμε ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα και μετα το Τυρί, στο τέλος τους κροκους , ριχνουμε μεσα τα μακαρονια ανακατεύουμε. Προσθετουμε την μαρέγκα.
  7. Βαζουμε απο το μιγμα αυτο στα φορμάκια και επανω απο τις πιπεριες. Ψήνουμε για 25 λεπτα ανάλογα τον φουρνο σας ,μεχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να εχει φουσκώσει αρκετα. Σερβιρουμε αμεσως γιατι ξεφουσκώνει και καθεται.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή