Μάφινς με κρέμα μαρέγκας και σοκολάτα
Για τα μάφινς
- 160 γρ. βιτάμ η βούτυρο μαλακό.
- 250 γρ. ζαχαρη.
- 3 αυγα
- 250 γρ. αλευρι
- 5 γρ. μπεκιν
- 1 κ,γλ. Σόδα
- 60 γρ. κακαο
- 250 ml ξυνογαλο
- 2 βανιλιες
- 60 γρ. σοκολατα σε σταγόνες ( εγω έκοψα σοκολατα σε κομματάκια)
Για την κρέμα μαρέγκα
- 3 ασπραδια
- 200 γρ. αχνη
- 2 βανιλιες
- 1/2 κ γ, μπεκιν η σόδα αυτο το βαζουμε για όγκο
Για την επικάλυψη
- 300 γρ σοκολατα κουβερτουρα
- 30 γρ βουτυρο
- φορμάκια απο χαρτί για τα μαφινς
- Ανάβουμε τον φουρνο στους 170 βαθμούς στον αερα. Χτυπαμε με το μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη να ασπρίσει. Ριχνουμε τα αυγα σιγα σιγα χτυμαμε παντα με το μιξερ να αφρατεψουν.
- Ανακατεύουμε το αλευρι με ολα τα στεγνά υλικα. Ριχνουμε στο μιγμα σιγα σιγα με το ξυνογαλο εναλλάξ.
- Βαζουμε σε κάθε φορμάκι απο το μειγμα Και 1/2 κ. γλ. απο την σοκολατα Κα ψήνουμε για 20 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Οταν ψηθούν, τα αφηνουμε να κρυωσουν
- Φτιάχνουμε την μαρέγκα: Χτυπαμε με το μιξερ τα ασπραδια με την αχνη, τις βανιλιες και το μπεκιν η τη Σόδα να αφρατεψουν. Αφου αφρατεψουν βαζουμε το σκευος σε κατσαρολα που έχουμε να βράζει νερο. Χτυπαμε με το μιξερ να έχουμε μια ωραια φουσκωτή και διπλή στον όγκο της μαρέγκα, χτυπαμε σχεδόν 15-20 λεπτα.
- Βαζουμε την μαρέγκα σε σακούλα κορνε Και βαζουμε επανω σε κάθε μαφινς σε σχήμα σαλιγκάρι με κορυφή. Βαζουμε σε κρυο μέρος να στεγνώνει, εγω το εβαλα σε ψυγείο.
- Λιώνουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο και περιχυνουμε τα μαφινς Καλα. Να κάλυψει όλη την μαρέγκα. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με χρωματιστή, τρούφα ειναι πολυ ωραια για παιδάκια.
- Το υλικό που θα φτιάξουμε ειναι για 16-20 μαφινς. Εγω εφτιαξα μονο 12 μαφινς. Το υπόλοιπο υλικό το εβαλα σε μια στενομακρη φορμα 30 πόντους και εψησα ενα κεικ.
- Μπορούμε να φτιάξουμε και σε κέικ την ίδια συνταγή. Θα το ψήσουμε όμως πιο πολυ δηλ. 30 - 40 λεπτα Και παντα με το τεστ ξυλακι.