Λουλούδια σφολιάτας
Για την αλμυρή εκδοχή που έφτιαξα εγώ χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο τετράγωνα σφολιατάκια,
- ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια ή λουκανικάκια,
- πιπεριά πράσινη σε κυβάκια,
- κασέρι σε κυβάκια ή τριμμένο, (μπορούμε να βάλουμε και φέτα τριμμένη με το χέρι)
- θυμάρι ή ρίγανη,
- λίγο νεράκι για τα φύλλα,
- λάδι ή γάλα να τα αλείψουμε.
Γλυκιά γέμιση:
- 4 κ.σ. μαρμελάδα,όποια σας αρέσει ή μερέντα,
- ψιλλοκομμένα αμύγδαλα.
- Παίρνουμε ένα ένα φυλλαράκι, κόβουμε με τη ροδέλα που κόβουμε την πίτσα ή απλό μαχαιράκι κάθε γωνία χωρίς να φτάνουμε στο κέντρο(όπως δείχνουν οι φωτό).
- Βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και ενώνουμε σταυρωτά τις κομμένες γωνίες κολλώντας τες με λίγο νεράκι ώστε να σχηματιστεί ένα λουλουδάκι.
- Αλείφουμε με λάδι ή γάλα, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, ψήνουμε για 20-30 λεπτά να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε ζεστά.
- Αν φτιάξουμε τη γλυκιά εκδοχή θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα και όταν ψηθούν θα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Την γέμιση την προσαρμόζετε στα γούστα σας!