Λικέρ ρόδι, το σπιτικό
- Ρόδια
- Ζάχαρη
- Τσίπουρο ή βότκα ή κονιάκ
- Παίρνουμε όσα ρόδια θέλουμε και τα καθαρίζουμε.
- Μετράμε σε κούπες ένα προς ένα τα ρόδια μας με την ζάχαρη και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο για ένα μήνα περίπου μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Το βάζουμε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Όταν τα ρόδια βγάλουν όλα τα υγρά τους, τα σουρώνουμε πολύ καλά και μετράμε 1 κούπα ρόδι και 2 τσίπουρο ή όποιο άλλο ποτό μας αρέσει.
- Το τοποθετούμε σε μπουκάλια και το ποτό μας είναι έτοιμο.