Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2956-likeranana.jpg
Λικέρ από Ανανά



Λικέρ ψητό μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 07 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Γλυκόπιοτο και ευωδιαστό λικέρ με μήλα ψητά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μήλα
  • 2 ξύλα κανέλα
  • 2 γλυκάνισο
  • 2 κανελες
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 βανιλια φασολάκι
  • 1 λεμόνι (Bio)
  • 200 γρ . άσπρη (Kandis) ζάχαρη
  • 700.ml καθαρό αλκοόλ, εγώ έβαλα βότκα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αερα). Πλένουμε τα μήλα και βγάζουμε στην μέση (με ένα ειδικό για μηλο) τα κουκούτσια.
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μήλα και το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, (αλλά να μην σκάσουν). Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο βάζουμε κανέλα, γλυκάνισο, γαρίφαλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ανοίγουμε την βανιλια (φασολα) και με ένα μαχαίρι βγάζουμε την βανίλια σπορακια. Πλένουμε το λεμόνι και κόβουμε τη φλούδα του πολύ ψιλή.
  4. Ψητό μήλο, βανίλια, λεμόνι φλούδα και ζάχαρη, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο, η βάζο (καθαρο, και περίπου 2,5 λίτρα) βάζουμε το αλκοόλ, και το κλείνουμε καλα.
  5. Το αφήνουμε για 4 βδομάδες, να ξεκουραστεί. Το λικέρ μετά από τις 4 βδομάδες, το περνάω από το σουρωτήρι με ένα καθαρό πανί , το αφήνω να στραγγίζει καλά και το βάζω σε (καθαρά ζεστά πλυμένα μπουκάλια) έχουμε περίπου (800 μλ) λικερ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το πίνουμε ζεστό η και κρυο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή