Λικέρ κανέλας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 4 ξύλα κανέλας 4-5 εκατοστών,
- 1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο,
- 1 κιλό ζάχαρη και 1/2 ποτήρι ακόμη.
- 1 κουτ.γλυκού σκόνη κανέλας.
- 10 γαρύφαλλα καρφάκια.
- 1 μικρό κομμάτι μοσχοκάρυδο.
- Φλούδα μισού πορτοκαλιού.
- Φλούδα μισού λεμονιού.
Οδηγίες
- Βάζουμε σε φιάλη το τσίπουρο ,τις κανέλες τα γαρύφαλλα ,το μοσχοκάρυδο και τις φλούδες των εσπεριδοειδών. Προσθέτουμε και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε επίσης τις επόμενες μέρες για τον ίδιο λόγο. Το έχουμε συνεχώς σε σκιερό και δροσερό μέρος.
- Μετά μια βδομάδα προσθέτουμε το μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό . Ανακατεύουμε πάλι καλά.
- Το αφήνουμε πάλι στην σκιά και το ανοίγουμε μετά ένα μήνα και αφαιρούμε τα φλούδια τις κανέλες τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο. Βάζουμε τούλι ή γάζα σε σουρωτήρι και από πάνω βαμβάκι αραιωμένο. Περνάμε από αυτό το λικέρ μας. Κάνουμε αυτήν την διαδικασία 3 φορές με καθαρό τούλι και βαμβάκι.
- Το φυλάμε σε δροσερό ντουλάπι. Σερβίρουμε όπως είναι σε μικρά ποτηράκια η σε μεγαλίτερο με παγάκια.
Σχόλια
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλο ποτό, όπως βότκα ή τζίν?Φοβάμαι μήπως το τσίπουρο το κάνει πολύ δυνατό και σκεπάσει το άρωμα του. Πάντως η συνταγή φαίνεται πολύ καλή και επειδή έχω μια τρέλα μια τρέλα με τα ποτά θα την φτιάξω σίγουρα
Όπως θέλεις μπορείς να το κάνεις ,εγώ μαυτό τον τρόπο το πέτυχα,και δεν σκεπάστηκε καθόλου το άρωμα της κανέλας ,απεναντίας είναι έντονο ,γιατί το τσίπουρο δεν είχε γλυκάνισο!