Λικέρ Φράουλα

Ένα λικέρ που έχει μεθυστικό άρωμα και υπέροχο χρώμα ! Άριστο χωνευτικό μετά από ένα καλό γεύμα και πολύ δροσερό και ευχάριστο για ρομαντικά βράδια με καλή παρέα !
-
1 κιλό φράουλες
-
1 κιλό ζάχαρη
-
Κονιάκ ανάλογα με το σιρόπι που θα βγει
-
1 ξύλο κανέλλας
-
2-3 γαρίφαλα
-
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
-
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σ ένα σκεύος μαζί με τη ζάχαρη.
-
Τις ανακατεύουμε λίγο, κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 μέρες.
-
Την πέμπτη μέρα σουρώνουμε το σιρόπι και το μετράμε με ένα ποτήρι.
-
Όσα ποτήρια είναι το σιρόπι βάζουμε την ίδια ποσότητα κονιάκ.
-
Σε μια γυάλα βάζουμε το κονιάκ, το σιρόπι της φράουλας, ένα ξύλο κανέλλας και 2 -3 γαρίφαλα.
-
Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 40 μέρες.
-
Όταν περάσουν οι 40 μέρες φιλτράρουμε το λικέρ και το βάζουμε σε σκιερό και δροσερό σημείο
-
Το λικέρ αυτό είναι πολύ ωραίο κρύο
-
Εγώ το διατηρώ πάντα στο ψυγείο
Καλή επιτυχία και....στην υγειά μας !
Παρόμοιες συνταγές: Γρήγορο λικέρ φράουλας
Λικέρ φράουλας