Λικέρ Δυόσμου
- Ένα μεγάλο σουρωτήρι φύλλα δυόσμου πλυμένα και στραγγισμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
- 1/2 φυλτζάνι τσαγιού ζάχαρη .
- 1 ποτήρι τσαγιού τσίπουρο.
- 1 κιλό τσίπουρο.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τσίπουρο.
- 10-15 γαρίφαλα.
- Το λικέρ γίνεται σε τρείς φάσεις. Τρίβουμε καλά ( με γάντια στα χέρια) τα φύλλα με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και το ένα ποτήρι τσίπουρο
- Προσθέτουμε και τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε βάζο και στον ήλιο
- Μετά 15-20 μέρες προσθέτουμε 1 κιλό τσίπουρο.
- Μετά από ένα μήνα προσθέτουμε 1/2 κιλό τσίπουρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
- Το αφήνουμε να σταθεί άλλη μία εβδομάδα. Σαυτό το χρονικό διάστημα ανακινούμε καλά το βάζο για να μην κατακαθίσει η ζάχαρη και να διαλυθεί καλά.
- Στραγγίζουμε τα φύλλα περνάμε το λικέρ απο τουλπάνι η γάζα διπλή για να λαμπικάρει το λικέρ.
Γίνεται εξίσου καλό με τσίπουρο και ούζο! οι αναλογίες είναι ίδιες, εγώ το έχω κάνει και με ούζο, αλλά το προτιμώ με τσίπουρο.
Παρόμοια συνταγή: Λικέρ δυόσμου