Λικέρ δυόσμου
- 2 ματσάκια δυόσμο
- 1 λίτρο ούζο ή βότκα ή άσπρο κονιάκ ή τσίπουρο
- ½ κιλό ζάχαρη
- Μοσχοκάρυδο
- Πλένουμε το δυόσμο και αφαιρούμε τα μεγάλα κοτσάνια
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το ούζο και το δυόσμο σε μια γυάλα και σφραγίζουμε καλά
- Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες
- Το δυϊλίζουμε με χάρτινο φίλτρο
- Όπως μετά από ένα γεύμα με θαλασσινά προσφέρεται Τεντούρα, έτσι μετά από ένα κοπάδι κατσικάκια, αρνάκια και όλα τα αγριμάκια που έχετε φάει, θα κερνάτε λικέρ δυόσμου
- Ένα ποτηράκι με λίγο πάγο αρκεί να σας καθαρίσει τον ουρανίσκο και να μην έχετε βαρυστομαχιά
- Αν και την δική μου Τεντούρα δεν θα την ανοίξω ποτέ.. Ευχαριστώ το φιλαράκι μου, που μου την έφερε, αλλά και που μου έμαθε τα μυστικά της !
Ηθελα να σε ρωτήσω Ντίνα μου αν το χρώμα του θα είναι όπως αυτό της φωτό που έχεις ανεβάσει.
Επίσης ήθελα να πω οτι έβαλα 1 ολόκληρο
μοσχοκάρυδο, είναι αρκετό ή να προσθέσω κι άλλο;
Το χρωμα αλλες φορες βγαινει ετσι ,αλλες φορες λιγο πιο σκουρο .
Κάνει τώρα να το ανοίξω;
Ευχαριστώ
Το έφτιαξα με τσίπουρο.
Δεν εχω λόγια να περιγράψω τη γεύση του !!!!!!!
Θα πω απλά ΘΕΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!
