Λεπτή ξανθιά μηλόπιτα
- 75 γρ Αλεύρι
- 1 κγ μπέικιν
- 2 μεγάλα αυγά
- 60 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κγ βανιλια, η από φασολι
- 90 μλ . γάλα
- 30 γρ λιωμένο βούτυρο
- Άχνη για πασπαλισμα
- 3 μεγάλα ζουμερά μήλα, σε ψιλές φετες (300 γρ)
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζουμε μία φόρμα, στο μέγεθος 24 πόντους να βγαίνει ο πάτος η να ανοίγει στα πλάγια. (Εγώ πήρα μια στρογγυλή 30ρα) με λαδοκολλα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, και τα κόβουμε σε φετες, τα περνάμε με λίγο λεμόνι, να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το ανακατεύουμε.
- Σε ένα πιο μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, ζάχαρη, βανίλια, τα χτυπάμε καλά να ασπρίσει το μειγμα και να είναι αφράτο. Βάζουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Με το σύρμα κουζίνας, ανασηκώνουμε το αλεύρι και στο τέλος, τα μήλα, με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε το μειγμα στην φόρμα, και το στρώνουμε καλά να είναι ίσια, και παντού. Τώρα το βάζουμε στο ζεστό φούρνο, για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα παντού.
- Όταν το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με την Άχνη, σερβίρουμε ζεστό με παγωτό βανιλια..