Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λεμονόπιτα ή Lemon Pie

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2012
none
Περιγραφή

Μια γλυκόξινη πίτα με ανάλαφρη γεύση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • χρειαζόμαστε 50 γραμμάρια αλεύρι.
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 4 αυγά.
  • 1/2 κουταλάκι μπαίκιν.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • Ξύσμα λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 100 γραμμάρια κόρν-φλάουρ,
  • 60 γραμμάρια αλεύρι.
  •  και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 4 κρόκους αυγών.
  • 60 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο μαλακό.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
  • Χυμό 2 λεμονιών.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.

Για την μαρέγκα:

  • 5 ασπράδια αυγών,
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας και
  •  ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν λίγο-λίγο και ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με σούστα, με διάμετρο 30 εκατοστά. Το ψήνουμε 10 -15 λεπτά.(δεν πρέπει να σκληρύνει)
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την ζάχαρη και το κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά ,προσθέτουμε το ζεστό νερό και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει 2-3 βράσεις
  3.  .Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε στο μείγμα λίγο -λίγο ανακατεύοντας γρήγορα, Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών το ξύσμα και το βούτυρο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να γίνει λεία η κρέμα μας.
  4. Για την μαρέγκα :χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη τις σταγόνες του λεμονιού και την βανίλια.
  5. Στρώνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και από πάνω βάζουμε την μαρέγκα, με σπάτουλα να κάνει κορυφές.
  6. Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάλα μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα. Αφήνουμε να χλιαραίνει και ανοίγουμε την σούστα της φόρμας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή από Funky blog και έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή