Λεμόνι γλυκό κουταλιού

Ένα αρωματικότατο και πολύ εύγευστο γλυκό κουταλιού το λεμόνι θα σας εκπλήξει ευχάριστα αν θέλετε να τελειώσετε το γεύμα σας με κάτι ελαφρύ
- 10 λεμόνια (περίπου 1 1/2 κιλό)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 2 βανίλιες
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο της πατάτας.
- Πρέπει ν αφαιρέσουμε μόνο το κίτρινο μέρος του φλοιού.
- Κόβουμε στη συνέχεια το άσπρο μέρος από τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες λίγο πιο φαρδιές από τα σπιρτόξυλα, όπως κάνουμε στο κυδώνι.
- Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βράζουμε τις κομμένες φλούδες λεμονιού δύο φορές από πέντε λεπτά την κάθε φορά για να ξεπικρίσει.
- Αφήνουμε να στραγγίσει και βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να γίνει σιρόπι.
- Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
- Χρειάζεται περίπου 20 με 30 λεπτά βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος της ολοκλήρωσης του γλυκού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.