Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λέμον Καρτ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
  • 450 γρ ζαχαρη
  • 225 γρ βούτυρο
  • χυμό από 4 λεμονια
  • ξύσμα από 2 λεμονια
  • 4 αυγά λίγο χτυπημένα στο μιξερ
  • Μπορεί να γίνει επίσης και με πορτοκάλια
  • Καθώς και με 2 λεμόνια + 2 λάιμ μαζί
Οδηγίες



Ξύνουμε τα λεμόνια και τα στύβουμε

Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε ένα μπεν μαρί με καυτό νερό και τα ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ξύλινη να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και προσθέτουμε και το ξύσμα με τον χυμό .

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς .

Πολύ ανακάτεμα σχεδόν 1 ώρα θέλει , μέχρι να γίνει μια κρέμα πυκνή .

Βάζουμε την κρέμα σε βαζάκια και την αφήνουμε να κρυώσει μετά στο ψυγείο .

Σερβίρεται με ρυζόγαλο , σε ψωμάκι , αλλά και χτυπημένη σαντιγί για μια γέμιση τούρτας ή τάρτας .

Κρατάει και 4 εβδομάδες

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Άλλη μια καταπληκτική βασική συνταγή που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας. Ευχαριστούμε!
Και για λέμον πάι δεν κάνει, Bianka;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
λέμον πάι;και βεβαια γινεται και μαλιστα καταπληκτικο
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 04 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Την λεμον καρτ της Μπιανκα ,χρησιμοποίησα και στο γλυκο Πολίτικο .Ειναι σίγουρης επιτυχίας .
Μεταφορά στην κορυφή