Λέμον Καρτ
- 450 γρ ζαχαρη
- 225 γρ βούτυρο
- χυμό από 4 λεμονια
- ξύσμα από 2 λεμονια
- 4 αυγά λίγο χτυπημένα στο μιξερ
- Μπορεί να γίνει επίσης και με πορτοκάλια
- Καθώς και με 2 λεμόνια + 2 λάιμ μαζί
Ξύνουμε τα λεμόνια και τα στύβουμε
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε ένα μπεν μαρί με καυτό νερό και τα ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ξύλινη να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη και προσθέτουμε και το ξύσμα με τον χυμό .
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς .
Πολύ ανακάτεμα σχεδόν 1 ώρα θέλει , μέχρι να γίνει μια κρέμα πυκνή .
Βάζουμε την κρέμα σε βαζάκια και την αφήνουμε να κρυώσει μετά στο ψυγείο .
Σερβίρεται με ρυζόγαλο , σε ψωμάκι , αλλά και χτυπημένη σαντιγί για μια γέμιση τούρτας ή τάρτας .
Κρατάει και 4 εβδομάδες
Και για λέμον πάι δεν κάνει, Bianka;