Λαζάνια σπιτικά χρωματιστά

Λαζάνια από τα χεράκια σας νόστιμα και υγειινά!! Εγώ έφτιαξα ροζ λαζάνια με παντζάρια και απλά!!!
- 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 αυγό,
- 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα,
- 5-6 πατζάρια {ανάλογα το μέγεθές τους} βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι,ή 500 γρ. σπανάκι βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι,
- 1 κ.γλ. αλάτι.

- Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
- Το ίδιο θα κάνουμε αν βάλουμε πολτοποιημένο σπανάκι στη ζύμη μας!!
- Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ ή πράσινο χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο,κόβουμε φαρδιές λωρίδες και μετά στη μέση κάθε μια λωρίδα{όπως φαίνεται στις φωτό},διπλώνουμε τη λωρίδα και κόβομε σε λεπτές λωρίδες-λαζάνια.
- Βάζομε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια αφήνουμε να στεγνώσουν 1 ώρα περίπου,το καλοκαίρι σε λιγότερο χρόνο θα έχουν στεγν΄ωσει!
- Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα λαζάνια μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
- Σουρώνουμε καλά τα λαζάνια,πασπαλίζουμε ένα πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο ή όποιο τυρί θέλουμε,βάζουμε μια στρώση λαζάνια πάλι τυρί-λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε -καίμε λάδι και ρίχνουμε πάνω στα λαζάνια,στο πυρέξ.
- Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε με αυτό τον τρόπο ,αφού τα σουρώσετε θα ακολουθήσετε τον τρόπο που λαδώνουμε όλα τα ζυμαρικά μας!!
- Εγώ μοίρασα τη ζύμη βάζοντας στο μεγαλύτερο κομμάτι τον πολτό πατζαριού και αφήνοντας την υπόλοιπη ζύμη σκέτη φτιάχνοντας δίχρωμα λαζάνια!!
- Μπορείτε να φτιάξετε τρίχρωμα λαζάνια βράζοντας χωριστά,τα πατζάρια,το σπανάκι και 5-6 καρότα ,να τα πολτοποιήσετε το καθένα χωριστά.Χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και προσθέστε κάθε πολτό αντίστοιχα σε κάθε μέρος της ζύμης,ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να απορροφάται όλος ο πολτός λαχανικού που βάζετε και να χρωματίζετε η ζύμη σας!!
- Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!!!Μόνο το γάλα και την υγρασία που έχουν τα λαχανικά-πολτός!!Είναι ένας τρόπος κι αυτός να τρώνε τα παιδιά τα λαχανικά που δεν τους αρέσουν!!
- Συνοδεύουν κρέας ή κοτόπουλο κοκκινιστά!!
- Μια συνταγή που είχα δει στο star με πατζάρια και σπανάκι!!
Με τις γεύσεις πατζαριού-σπανάκι και καρότου είναι νόστιμα αλλά και απλά είναι τέλεια!!!!
Τα στεγνώνω σε δίσκους γιατί κάνω μικρή ποσότητα ζυμαρικών,θα φτιάξω όμως να έχω έτοιμα όποτε χρειάζονται,να μην παιδεύομαι κάθε φορά με τα ίδια:))))
Με κοτόπουλο ταιριάζουν πολύ!!!!