Λαζάνια με κιμά από λουκάνικο
- 500 γρ λουκάνικο χωριάτικο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια,ψιλοκομμένα
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 πακέτο λαζάνια
- 3 μελιτζάνες
- 100 γρ τυρί τριμμένο
- 3 ντομάτες,ξεφλουδισμένες σε κομματάκια
- 1 κσ πελτέ ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλας
- Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
ΚΡΕΜΑ:
- 1 γιαουρτάκι στραγγιστό
- 150 γρ τυρί φέτα
- 1 1\2 κούπα γάλα
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια.Ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε για μια ωρίτσα.
- Στο μεταξύ,καθαρίζουμε το λουκάνικο από το εξωτερικό έντερο και τη γέμισή του την ψιλοκόβουμε.
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο,σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις μελιτζάνες,αφού πρώτα τις στίψουμε ελαφρά.Προσθέτουμε το λουκάνικο κι όταν καβουρδιστεί σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,ένα ποτήρι νερό,αλατοπίπερο,το ξύλο κανέλας.λάδι δεν προσθέτουμε άλλο.Αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο και αν χρειαστεί,προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Σε λαδωμένο ταψάκι,κάνουμε μια στρώση με τα λαζάνια,πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ρίχνουμε την μισή γέμιση.Επαναλαμβάνουμε για άλλη μία στρώση και τελειώνουμε με λαζάνια.
- Αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό, και το ρίχνουμε πάνω από τα λαζάνια.Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει.Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
- Σε αυτό το σημείο,ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας και περιχύνουμε τα λαζάνια.Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά ακόμα.
Μπορείτε την τυρένια κρέμα να τη ρίξετε από την αρχή και να παραλείψετε τον πελτέ ντομάτας.Θα ρίξετε όμως ένα λίτρο γάλα. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε εντελώς την κρέμα....
Με την τυρένια κρέμα θα είναι τρέλα!!!!
Μπράβο!!!