Λαχανικά φούρνου
- Μερικές πατάτες μικρές ή μεγάλες κομμένες στα 4
- 4-5 πατζάρια ή μια συσκευασία βρασμένων πατζαριών στον ατμό
- 4 -5 καρότα μεγάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. σκόρδο σκόνη
- 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, φρ. Θυμάρι και φρ. Ρίγανη
- Μισή κ.σ. πάπρικα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Καθαρίζουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 με 20 λεπτά τα λαχανικά, ξεχωριστά το κάθε είδος. Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο ή μαργαρίνη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα φρέσκα μυρωδικά, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τις πατάτες, αν είναι μικρές στη μέση , τις μεγάλες τις έχουμε ήδη κόψει. Κόβουμε κατά μήκος τα καρότα , καθώς και τα πατζάρια στη μέση. Παίρνουμε τα λαχανικά μας και αλείφουμε καλά το κάθε ειδος ξεχωριστά με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
- Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της κόλλας με την τριμμένη παρμεζάνα. Απλώνουμε τα λαχανικά μας πάνω στην παρμεζάνα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε τα λαχανικά μας για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με τη βοήθεια ενός δεύτερου ταψιού αναποδογυρίζουμε τα ψητά λαχανικά, ξεκολλάμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
Μπορούν να μπουν και άλλα λαχανικά εποχής.
Συνταγή του Α. Λαγού.
Πρέπει να γίνονται πεντανόστιμα τα λαχανικά!!
Μπράβο Ηλιαννα !!!!!