Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3213-giaourti.jpg
Γιαούρτι



Λαγουδάκια σε Γλαστράκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Χαριτωμένα και γλυκά Πασχαλινά λαγουδάκια για δώρο και όχι μόνον !

Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼ λίτρου ζεστό γάλα
  • 90 γρ. βούτυρο  λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  κρόκο για το άλειμμα
  • σταφίδες
  • μερικά αμύγδαλα κομμένα σε καρφάκια για τα μουστάκια

Για τα καροτάκια

  • 50 γρ. αμυγδαλόπαστα
  • κόκκινο χρώμα
  • πράσινο χρώμα
  • σοκολάτα κουβερτούρα  λιωμένη για τα αυτιά
  • μερικές οδοντογλυφίδες
  • 100 γρ. άχνη
  • 2 κ,σ. νερό
  • μικρά γλαστράκια
  • χάρτινες φόρμες για την φόρμα μάφινς
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί  στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Παίρνουμε ζύμη και την κάνουμε σε μικρό μπαλάκι
  5. Βάζουμε  τις σταφίδες για μάτια και στόμα και καρφώνουμε τα καρφάκια αμύγδαλου για τα μουστάκια
  6. Κάνουμε και τα αυτιά και αλείφουμε με κρόκο αυγού
  7. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα,  βάζουμε επάνω τα κεφαλάκια από τα λαγουδάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσως και λίγο περισσότερο, έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
  8. Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγη σοκολάτα και κάνουμε τις γραμμούλες επάνω στα αυτιά
  9. Σε φόρμα μάφινς βάζουμε το χαρτάκι μέσα και  ένα μπαλάκι ζύμης αρκετά μεγάλο
  10. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 15 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο έτσι που να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
  11. Με την αμυγδαλόπαστα με κόκκινο και πράσινο χρώμα κάνουμε τα καροτάκια
  12. Με  την άχνη και το νερό το γλάσο που θα κολλήσουμε το κεφάλι με το σώμα
  13. Βάζουμε στο κέντρο από το επάνω μέρος λίγο γλάσο και με μια οδοντογλυφίδα στερεώνουμε το κεφάλι με το σώμα
  14. Βάζουμε και λίγο γλάσο επάνω στο καροτάκι και το κολλάμε στο σώμα
  15. Βάζουμε τα λαγουδάκια μας σε μικρά γλαστράκια και είναι έτοιμα για δώρο

 

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤΙΠ

  • Κάνουμε την διπλή ζύμη  και όταν ανέβει  την μοιράζουμε σε σακουλάκια κατάψυξης και την βάζουμε στην κατάψυξη
  • Όταν θέλουμε να κάνουμε κουνελάκια ή μικρά τσουρεκάκια την αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, φορμάρουμε  αυτό που θέλουμε και ψήνουμε όπως γράφω στην συνταγή
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Από τις ωραιότερες εκπλήξεις δώρου για μικρά και μεγάλα παιδιά!!! Μπράβο Bianka! Αξίζεις πολλά συγχαρητήρια!!
Σχόλιο από Χρυσηίδα , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλή σου μέρα,καταπληκτική ιδέα θα το φτιάξω σίγουρα αλλά να σε ρωτήσω κάτι? Για στερεώσω το κεφάλι στο σώμα καρφώνω στην οδοντογλυφίδα ή δεν έχω καταλάβει καλά? Ευχαριστώ.
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
Χρυσηίδα μου βαζης λιγο απο το σφιχτο γλασο επανω στο σωμα μετα
με μια οδοντογλυφιδα στερεώνης το κεφάλι στο σώμα και αυτο το εκανα για να ειναι πιο στερεο
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010
α ,ναι και κατι αλλο

(τη επομενη μέρα ίσως) από το κάτω μέρος του τσουρεκιού τραβαμε και βγάλουμε αν θέλουμε την οδοντογλυφίδα και να μεινει μόνο με το γλάσο
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μοναδικά γλυκιά φουρνάρισσα, όπως όλα όσα φτιάχνεις! Άξια για πολλά πολλά σκουφάκια!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Η φωτογραφία από την aggeliki που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
πλακα εχουν !!!!
Μεταφορά στην κορυφή