Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3624-giouzlemedes.jpg
Γκιουζλεμέδες



Κυδωνόπαστο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Ένα γλυκάκι που η εποχή του είναι κοντά στα Χριστούγεννα, έτσι λοιπόν εγώ το φτιάχνω μέσα σ αυτές τις άγιες μέρες.

Κυδωνόπαστο γνωστό από την αρχαία Ελλάδα ως μελίμηλον ( μελίμηλον ονόμαζαν τα κυδώνια, τα μήλα, τα βερύκοκα και τα κίτρα ). Έβραζαν λοιπόν τα κυδώνια με μέλι και έφτιαχναν μια πυκτή μαρμελάδα, που διαπίστωσαν οτι αυτή η πάστα κρατούσε πολύ καιρό χωρίς να χαλάει. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε το πρώτο κυδωνόπαστο, που αργότερα έγινε γνωστό στην Ευρώπη σαν cotignac.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
80 τεμάχια
  • κυδωνια,
  • ζαχαρη,
  • λεμονι,
  • αρμπαρορυζα
Οδηγίες
  1. Αφου πλυνουμε πολυ καλα τα κυδωνια, τα καθαριζουμε απ το φλουδι κι απ τα κουκουτσια και τα χοντρα μερη του φρουτου.
  2. Κατοπιν τα δενουμε μεσα σε μια γαζα ( φλούδια, κουκούτσια και χοντρά μέρη) και τα βραζουμε καλα, αφηνουμε στο τελος λιγο ζουμακι.
  3. Πεταμε τη γαζα με τα κουκουτσια και σουρωνουμε το ζουμι που εβγαλαν απο σουρωτηρι που μεσα εχουμε βαλει κ μια πετσετα ετσι ωστε το σιροπι που θα παρουμε να ειναι πολυ καθαρο.
  4. Ριχνουμε μεσα στο ζουμάκι τα κυδωνια και τα βραζουμε πολυ καλα.
  5. Περναμε απο το μουλτι ή το μυλο του πουρε,κατοπιν μετραμε μια κουπα χυλο μια κουπα ζαχαρη και αρχιζουμε να βραζουμε το κυδωνοπαστο,στην αρχη σε μετρια φωτια για να μη πιασει και μετα σε σιγανη ανακατευοντας συνεχεια (κραταμε αποσταση ασφαλειας ετσι ωστε το φλιπ φλαπ του χυλου να μη μας καψει).
  6. Μετα απο αρκετη ωρα βρασμου θα καταλαβουμε οτι εγινε οταν τραβηξουμε με την κουταλα μας στον πατο ενα διαδρομο και δεν ενωθουν γρηγορα τα δυο μερη του χυλου (προσοχη μη το παρακανετε και γινει καραμελα).
  7. Στρωνουμε ενα ταψι με λαδοκολα και στρωνουμε με μια υγρη σπατουλα το κυδωνοπαστο.
  8. Μολις κρυωσει το κοβουμε με μαχαιρι το οποιο βουταμε συχνα σε νερο,αφηνουμε να στεγνωσει 2-3 ημερες αναλογα με ποση υγρασια εχει και ποια εποχη ειναι.
  9. Κατοπιν το βγαζουμε απ το ταψι και χορευουμε τα κομματακια μεσα σε ζαχαρη.
  10. Ξανααπλωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε αλλες 2 ημερες.
  11. Τωρα ειναι επιτελους ετοιμο, το τυλιγουμε σε καραμελοχαρτα και στολιζουμε τις πιατελες μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή