Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1124-koxilia444.jpg
Κοχύλια γεμιστά



Κυδωνόπαστο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένα κλασσικό γλυκάκι του Φθινοπώρου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μεγάλα κυδώνια.
  • Ζάχαρη περίπου ένα κιλό (θα μετρηθεί αργότερα)
  • 3 κλαδάκια αρμπαρόριζα δεμένα σφιχτά,
  • σκόνη κανέλα,
  • σκόνη γαρύφαλλο,
  • 2 κουταλιές της σούπας μεγάλες μέλι.
  • 30 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ελαφρά ροδισμένα,και χοντροκοπανισμένα.
  • Λίγο κονιάκ.
  • Λαδόκολα.
  • Τουλπάνι η γάζα η τούλι.
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια ,τα πλένουμε και βγάζουμε τις καρδιές και τα κουκούτσια που τα βάζουμε σε τούλι και τα δένουμε σφιχτά.Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κυδώνια το τούλι και την αρμπαρόριζα και σκεπάζουμε με νερό ,όχι πολύ ,ίσαμε να τα σκεπάσει. Βράζουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Πετάμε το τούλι, την αρμπαρόριζα και αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών τα κυδώνια με το εναπομείναν ζουμάκι. Τα μετράμε με ποτήρια η μπόλ και βάζουμε περίπου ίδια ποσότητας ζάχαρης, Εγώ έβγαλα 2 μπόλ μεγάλα πολτό και έβαλα 1 μπόλ και 4/5 του μπολ ζάχαρη. Συμπλήρωσα με τις 2 κουταλιές μέλι.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά ,τα ανακατεύουμε και τα δίνουμε μια δυνατή βράση και στην συνέχεια κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι κατά διαστήματα να μην μας πιάσει το γλυκό στο πάτο της κατσαρόλας. Αυτό θα γίνεται περίπου 1.5 με 2 ώρες οπότε θα έχει στεγνώσει η υγρασία του γλυκού ,θα στέκεται στο κουτάλι και θα ανοίγουμε διάδρομο με το κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας . Σαυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο χρώμα και τα αμύγδαλα.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 36 χ 20 .(Λίγο μεγαλίτερο η μικρότερο δεν πειράζει). Το λαδώνουμε και στρώνουμε το μείγμα μας με σπάτουλα ελαφρά βρεγμένη με κονιάκ. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και τα βάζουμε σε δροσερό μέρος(όχι υγρό) και το αφήνουμε 2 μέρες να στεγνώσει.
  5. Το αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και με βρεγμένο με κονιάκ μαχαίρι, το χαράζουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Το κυλάμε σε χοντρή ζάχαρη η και σκέτο το τυλίγουμε σε ζελατίνα η μεμβράνη κουζίνας και το φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για πολύ καιρό .
  6. Δεν θέλει ψυγείο. Είναι παραδοσιακό γλυκάκι κατάλληλο και για δωράκι.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή