Kυδώνι στην κατσαρόλα εύκολο
Ένας τρόπος εύκολος και γρήγορος να φτιάξουμε το κυδώνι μας με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά. Είναι λάιτ συνταγή ανάλογα βέβαια και τη ζάχαρη που θα βάλετε.
- 2 μεγάλα κυδώνια
- 1 φλ/νι νερό +1/2 ακόμα
- 1 φλ/νι ζάχαρη
- 1 σφηνάκι γρεναδίνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- Καθαρίζω και κόβω σε χοντρά κομμάτια (κυδωνάτα) τα κυδώνια.
- Το εσωτερικό των κυδωνιών (χοντράδια και κουκούτσια) τα βάζω με το νερό και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά κανένα 5λεπτό.
- Στη συνέχεια βγάζω και πετώ τα κουκούτσια και μέσα στη μικρή κατσαρόλα, προσθέτω τα κυδώνια με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά ή λίγο παρα πάνω μέχρι να μαλακώσουν, περιχύνοντάς τα με το ζουμί τους.
- Σερβίρω με γιαούρτι για λάιτ καταστάσεις ή με σαντιγί για αύξηση των θερμίδων.
υπογλυκαιμιες μας!!!!!Ευχαριστούμε για την συνταγούλα.
ολα τα σκουφακια