Κρουασάν αφρός
- 350 γρ. γάλα
- 55 γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 250 γρ. βούτυρο
- Mε όλα τα υλικά εκτός του βουτύρουν κάνουμε ζυμάρι και το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Μετά ανοίγουμε φύλλο όσο πιο μεγάλο μπορούμε και απλώνουμε το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τα χέρια μας καλά καλά να πάει σε όλο το φύλλο και κλείνουμε σαν φάκελλο να ειναι μέσα το βούτυρο. Όσο πιο πολύ διπλώνουμε τόσο καλύτερα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές, δηλ. ανοίγουμε φύλλο μεγάλο και διπλώνουμε και ξανά ψυγείο.
- Τέλος ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε τρίγωνα, τυλίγουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 β. μέχρι να ροδίσουν.