Κριθαράκι στο φούρνο
- 1 κούπα κριθαράκι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
- 1 πράσο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγα ντοματίνια
- 1 ντομάτα κονκασέ
- Ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεκοστριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Θα χρησιμοποιήσουμε και μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή
- Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά. Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ταχίνι.
- Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.
- Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί