Κρέμ ρουαγιάλ με κεράσια και αμύγδαλα
- 10 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια που θα χτυπήσουμε μαρέγκα.
- 250 γραμμάρια ζάχαρη.
- 325 γραμμάρια γάλα.
- 6 φύλλα ζελατίνας.
- Άρωμα βανίλιας.
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ,καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα.
- 250 γραμμάρια κεράσια κομμένα κομματάκια και αρωματισμένα με κονιάκ.
- Μπισκότα σαβαγιάρ.
- Προαιρετικά κρέμα σαντιγί.
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,και τους προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας γρήγορα-γρήγορα.
- ΄Εχουμε μουσκέψει τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση το γάλα το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες καλά στραγγισμένες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά ,βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε λεκάνη με παγάκι για να κρυώσει γρήγορα.
- Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την βανίλια ,τα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά για γαρνίρισμα) στην μαρέγκα που κάναμε με τα ασπράδια, και τέλος τα κεράσια. Ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα ,και το αδειάζουμε σε 10 μπόλ που βάλαμε προηγουμένως σπασμένα σαβαγιάρ.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί και αμύγδαλα.
Εξαιρετική συνταγή ,την βρήκα στο Yumyum.gr.