Κουνουπίδι στιφάδο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
-
1 μέτριο κουνουπίδι
-
1/2 κιλό κρεμμύδια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 κρασοπότηρο λάδι
-
αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
-
2-3 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ διαλυμένα σε ένα ποτήρι νερό
-
1-2 ξυλάκια κανέλλας
-
1-2 γαρύφαλλα
Οδηγίες
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κουνουπίδι με μέτρια κομμάτια.
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
-
Βάζουμε τα κομμάτια απο το κουνουπίδι σε κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε.
-
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.
-
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
-
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
-
Σβήνουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε το ξύδι.
Σχόλια
Μπορούν να μπουν και ολόκληρα κρεμμυδάκια στιφάδου;
Ηλιάνα μου βεβαιώς κ γινετε κ με κρεμμυδακια στιφάδου , αλλά ετσι είναι πιο ελαφρυά η γευσή μιας κ εχει κ την ντομάτα.
Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο. Μόνο μη βάλετε καταψυγμένα μικρά κρεμμυδάκια γιατί το χαλάει. Την πάτησα εγώ. Βέβαια αφήσαμε στην άκρη τα κρεμμύδια και φάγαμε το κουνουπίδι.