Κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν
- 1 μέτρια ρίζα κουνουπιδιού κομμένη φουντίτσες χωρίς τα κοτσάνια.
- 1 μέτρια ρίζα μπρόκολου κομμένη επίσης σε φουντίτσες χωρίς τα κοτσάνια.
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο,
- 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά (για το ταψί)
- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο ,
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.
- 80 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη.
- Για την κρέμα:
- 2 κούπες γάλα.
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
- 3 αυγά,
- αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό πρώτα το κουνουπίδι ,το βγάζουμε και μετά το μπρόκολο. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αραδιάζουμε σε μικρό ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά,εναλλάξ.
- Ρίχνουμε τα 3/4 των τυριών επάνω και μετά με βρεγμένο κουτάλι την μπεσαμέλ ,την απλώνουμε καλά και μετά πασπαλίζουμε το άλλο 1/4 των τυριών.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδοκικκινίσει το φαγητό μας.
Μπραβο!!!