Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουλουράκια Κανέλλας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τριανταφυλλένια κουλουράκια πεντανόστιμα.

Συστατικά

Για την ζύμη

  •     500 γρ. αλεύρι
  •     40 γρ. μαγιά φρέσκια
  •     60 γρ. ζάχαρη
  •     ξύσμα λεμονιού
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     250 γρ. γάλα ζεστό
  •     100 γρ βούτυρο μαλακό

Για τη γέμιση

  •     50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  •     150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  •     1 κ.γ. κανέλλα

Γλάσο

  •     50 γρ ζάχαρη άχνη
  •     1 μπουκαλάκι βανίλια άρωμα η Ρούμι
  •     3 κ,σ γάλα
Οδηγίες

  1. Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα την μαγιά
  3. Προσθέτουμε και 1 κ,σ από τα 60 γρ ζάχαρη
  4. Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη
  5. Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει
  6. Μετά όταν φουσκώσει, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη το ξύσμα και το βούτυρο
  7. Το ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι να μην κολλάει
  8. Αν χρειαστεί ρίχνουμε πάρα πολύ λίγο αλεύρι
  9. Πάλι το αφήνουμε στο ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει
  10. Ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 1 πόντο χονδρό και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο
  11. Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλλα και το πασπαλίζουμε
  12. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ρολό.
  13. Σε ένα ταψί της κουζίνας βάζουμε μια λαδόκολλα
  14. Κόβουμε κομμάτια (5 πόντους το κάθε ένα).
  15. Τα βάζουμε στο ταψί, όχι κολλημένα το ένα με το άλλο, αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα τους με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω
  16. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα του φούρνου στην κάτω τελευταία σχάρα για 25 λεπτά
  17. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα γλασάρουμε αμέσως
  18. Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε επάνω σε κάθε κουλουράκι

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ενα μπουκετο λαχταριστο .Αν βαλουμε στο γλασο κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης ,δεν θα ξεχωριζουν τα τριανταφυλλακια σου απο τα αληθινα .
Και τι δεν φτιαχνει αυτη η ζυμη .
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα μπουκέτο φιλιά για σένα Bianka και την υπέροχη συνταγή σου!εγώ την τρώγω με τα μάτια!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009
αυτο δεν το σκεφτικα Ντινα μου συγουρα θα ειναι ωραια γιατι οχι μπραβο για την ιδεα σου
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η μυρωδιά τους έφτασε ως εδώ Bianka!! Υπέροχα!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009
Μπιανκα οταν τα κανουμε κοκκινα ομως ....
Θα τα λεμε "Τα μπακαρά της Μπιανκας "
Σχόλιο από Λαμπρινή , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμμμμμμ!@λαχταριστά.λαχταριστά!
Μεταφορά στην κορυφή