Κουλουράκια κανέλλας της Σοφίας

Τέλεια γευστικά, τραγανά κουλουράκια με κανέλλα και σουσάμι, πλησιάζει τη νοστιμιά του κουραμπιέ!
- 1 βουτυρο 250γρ αγελαδος
- 1/2 φλ σπορέλαιο
- 1 φλ/να ζάχαρη αχνη
- 1 αυγο
- 1 βανιλια
- 2 κ.σ. κανέλλα
- 1 πρεζα αλατι
- 1 φλ ελλ.καφε λικερ η 1 φλ/κι ρετσίνα
- σουσάμι
- αλεύρι όσο σηκώσει να ειναι μια ζυμη μαλακη ,να πλαθεται {οχι πολυ πλασιμο}
- Βάζω το βούτυρο στο μίξερ και τη ζάχαρη χτυπάω αρκετά να αφρατέψει και μετα ρίχνω τα υπλολοιπα υλικα ολα μαζί,χτυπάω
- Στο τέλος ρίχνω το μισο αλεύρι, χτυπαω.
- Σταματαω να χρησιμοποιω το μιξερ, ρίχνω το υπολοιπο αλευρι και πλάθω με απαλές κινήσεις, ελάχιστο πλασιμο.
- Κάνω σχεδια και τα ψήνω 15-17 λεπτά .
- Λιώνω λιγη κουβερτούρα με ελαχιστο λαδάκι στο μικροκυμάτων,προσοχη μη ψηθει, ελαχιστα μεχρι να γινει λιγο ρευστη και βουτάω τις ακρες στα κουλουράκια.




