Πρόσφατα σχόλια



Κουλουράκια αφράτα χωρίς αμμωνία

recipe image
Προστέθηκε απόΚοντέσσα Μαρία, Κυριακή, 15 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Γίνονται αφράτα και μοσχοβολάει η πολυκατοικία. Όταν τα φτιάχνω (πάντα βράδυ) έρχονται όλοι να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και τότε αρχίζει το μοίρασμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
50 με 60 κουλουράκια
  • 1 ποτήρι βούτυρο φρέσκο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
  • 4 αυγά.
  • Λίγη σόδα στη μύτη του κουταλιού.
  • 3 βανίλιες.
  • Αλεύρι όσο πάρει (αυτό που φουσκώνει μόνο του) κάτι παραπάνω από ενάμισι κιλό.
  • 1 αυγό.
Οδηγίες
  1. Χτυπάω το βούτυρο για είκοσι λεπτά στο μίξερ (περίπου όσο χρόνο θέλω για να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά στο τραπέζι και να φτιάξω την πορτοκαλάδα).
  2. Προσθέτω την ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα.
  3. Προσοχή στην πορτοκαλάδα γιατί πιτσιλάει. Αυτήν σιγα σιγά εναλάξ με το αλεύρι.
  4. Όταν η ζύμη δεν θα κολλάει στην σπάτουλα του μίξερ είναι έτοιμη. Να είναι πολύ αφράτη.
  5. Με την άκρη των δακτύλων παίρνω ζύμη και φτιάχνω πλεξούδες ή κουλουράκια.
  6. Τα βάζω στο ταψί αραιά γιατί φουσκώνουν και κολλάνε.
  7. Τα αλείφω με αυγό και τα βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  8. Περίπου 20 με 25 λεπτά για το κάθε ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το βούτυρο πρέπει να είναι το φρέσκο που πουλάνε τα μάρκετ σε γυάλινα βάζα. Δίνει άρωμα και γίνονται αφράτα. Το βαζάκι αυτο το κρατάω για μεζούρα για την ζάχαρη και την πορτοκαλάδα.
  • Αν σας αρέσουν γλυκά βάλτε ενάμισι ποτήρι ζάχαρη.
  • Δεν βουτυρώνω το ταψί.
  • Αν δεν αντέχετε το θόρυβο του μίξερ κλείστε το σε ένα δωμάτιο μόνο του για να χτυπήσει το βούτυρο!!! Εγώ έτσι κάνω γιατί δεν υποφέρεται ο σαματάς του.
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμμ!!!τι ωραια κουλουρακια;και χωρις αμμωνια!!μπραβο Μαρια
Σχόλιο από Πολυάνθη , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μμμμμμμμ....νόστιμα τα κουλουράκια και εύκολα!!!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατα τα κουλουράκια σου Μαρία. Όταν με το καλό μαζευτούμε στην κουζίνα μας από Σεπτέμβρη θα τα δοκιμάσουμε.
Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία , Σάββατο, 21 Αύγουστος 2010
Νανα το βουτυρο αυτο ειναι αφρατο και μαλακο. Δεν ξερω αν ειναι αγελαδινο.Το αγοραζω απο μικρη μοναδα γαλακτοκομικων στο νησι. Οταν ανεβω αργοστολι θα ρωτησω και θα σου πω.Σας ευχαριστω για τα σκουφακια τα κρατω με περηφανια.!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 24 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαρία πως την εχεις δει.Πότε θα κανουμε διαιτα.Τωρα παω να παρω υλικά να κανω τα κουλουρακια σου!μμμμμμμμμμ φαινονται τέλεια!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία κουλουράκια τα έφτιαξα και μοσχοβόλησε το σπίτι!!!!μπράβο!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011
το αλευρι αυτο δεν το εχουμε εδω ,δηλαδη δεν εχουμε αλευρι που να φουσκωνη μονο του!!!
εγω αν θελω να τα φτιαξω θα βαλω μπεικιν αλλα ποσο;ξερετε εσεις;
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
1 κ.γλ.αντιστοιχει μπεκιν αντιστοιχει με 1 φλιτζανι αλευρι.
τα κουλουρακια υπεροχα ,μου αρεσει που ειναι χωρις αμμωνια!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι όντως φανταστικά!!Τα έκανα σήμερα το απόγευμα και έγιναν αφράτα και στρουμπουλούδικα!!Πρόσθεσα και αρκετό ξύσμα πορτοκαλιού!!Πολύ καλή συνταγή και όχι μόνο τώρα για τις γιορτές!!!
Μεταφορά στην κορυφή