Κοτόπουλο με χυλοπίτες και μουστάρδα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 500 γρ χυλοπίτες
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- λίγο σέλινο ή 2 κλωναράκια σέλερι
- 1 φλιτζ,τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- λίγο θυμάρι(φρέσκο ή ξερό)
- 1\2 φλιτζ,τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε ελαφρά.Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε απ'όλες τις πλευρές.Όταν ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα και το σέλερι ή σέλινο,τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρέας,τη μουστάρδα αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά,ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα,βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό,στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια
Πεντανόστιμη συνταγή!! Άρωμα και γεύση!!
Πολύ ωραίο πιάτο!!!!!!Μπράβο Λάρα!!
Πολύ νόστιμο θα είναι το αγαπημένο μου κοτόπουλο!!!Το φρέσκο θυμάρι είναι απίθαντο στο φαγητό!Το χρησιμοποιώ αρκετά!
ωραιοτατο ειναι Λαρα,αν ειναι και οι χυλοπιτες σπιτικες...δυο φορες νοστιμο!