Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια
- μπουτάκια κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες,
- 3 πορτοκάλια με τη φλούδα τους,
- 100 γρ, μέλι,
- 4-5 σκ. σκόρδο σε φέτες,
- 6 μέτριες πατάτες σε χοντρές φέτες ή κύβους,
- 1 κ. γλ. κανέλα,
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
- αλατοπίπερο,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 1/2 φλ. νερό ζεστό.
- Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο, το αφήνουμε 10' σε ξύδι, το ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
- Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια μας, τα κόβουμε κομματάκια, τα βάζουμε στο moulti μαζί με το μέλι και το λάδι τα πολτοποιούμε, ρίχνουμε και το κανελογαρύφαλλο, ανακατεύουμε.
- Σε πυρέξ τοποθετούμε τις πατάτες, απάνω το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Περιχύνουμε κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα πορτοκάλι-μέλι, ρίχνουμε και το ζεστό νερό, το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 30' μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Μπορούμε να πάρουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και μετά να τα πολτοποιήσουμε με το μέλι, το ξύσμα θα το ρίξουμε απάνω στο κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο. Εγώ τα πολτοποίησα με τη φλούδα τους.
Επίσης μπορούμε να δέσουμε στο τέλος τη σάλτσα του με λίγο κορν φλάουρ. Ο σεφ σερβίρει στο τέλος με μαϊντανό το πιάτο του.
H συνταγή από το chefonair και τον Νίκο Φαρκώνα.